Aniana Taelman

 

Ik ben geen expert in zelfmoord en wil me ook niet zo voordoen. Maar ik ben nabestaande na de zelfmoord van mijn vader en heb aan den lijve ervaren wat zo een ingrijpend verlies met een mens doet: verlating, schuld, schaamte, afwijzing …

Een rouwproces als nabestaande is immens zwaar. Velen blijven steken in ontkenning, woede of onaangeraakt verdriet. Zoals het ook bij mij 20 jaar lang is gegaan. Maar pijn die we keihard wegduwen, krijgen we altijd dubbel en dik terug.

Voor mij was schrijven de weg naar heling. Omdat ik op die manier de pijn elke dag in de ogen moest kijken, wilde ik de juiste lading van elk gevoel kunnen verwoorden. Schrijven was herstellen, herboren worden en bevrijd in het leven staan.

Die ervaring heeft de aanzet gegeven tot het oprichten van de stichting Dot Your İ.

Dot Your İ biedt programma’s, trainingen en coaching aan, erop gericht om terug kracht en vreugde in het leven te vinden.

Meer informatie: www.dotyouri.foundation

SAMEN REDDEN WE LEVENS

Luc Deflem

 

Luc Deflem, CEO van modemerk Maison D’Longueville en gewezen topman van Securex, geeft als certified personal coach trainingen aan bedrijfsleiders. Hij is de echtgenoot van Aniana Taelman en medebestuurder van de foundation Dot Your İ.

“Ik heb de voorbije jaren van dichtbij de strijd gevolgd die Aniana heeft moeten leveren om het ziekteproces van haar moeder en de zelfmoord van haar vader te verwerken. En ik heb gezien dat je die strijd kan winnen. Dat heeft me gesterkt in de overtuiging dat we structureel hulp moeten bieden waar we kunnen. Zelfmoord is een gigantisch probleem, waar veel te weinig middelen en mankracht voor worden uitgetrokken. Onze stichting is geen alternatief voor de bestaande hulp, maar wel een aanvulling.”

Meer informatie: www.dotyouri.foundation

SAMEN REDDEN WE LEVENS