BIO

 

Aniana Taelman levert met HET EINDE IS NU een aangrijpend, hartverscheurend en overrompelend literair debuut af. Terwijl ze het dementieproces van haar moeder beschrijft, komt ook de zelfmoord van haar vader aan de oppervlakte. Het boek toont de strijd, de pijn, maar ook de wederopstanding van de auteur. Taelman fileert haar eigen emoties en gaat geen enkele confrontatie uit de weg.

Voor haar openbaring als schrijver had Taelman een succesvolle carrière in HR en business development, om te beginnen bij American Management Systems, Accenture, Laterio (joint venture van Accenture en De Post) en het advocatenkantoor DLA Piper. Op haar 32erichtte ze haar eigen executive search-kantoor op, amper een jaar later werd ze ingelijfd door Ernst & Young. Vervolgens stapte ze over naar Securex, waar ze eerst de onderzoekscel HR Research onder haar hoede nam, vervolgens de cel talent acquisition innoveerde en daarna ook het luik rond interne communicatie en PR nieuw leven in blies. In 2014 stapte ze uit het Corporate leven.

Ze trok vijf maanden uit om voor haar moeder te zorgen, die zes weken voor haar huwelijk met Luc Deflem stierf. Ze ging op huwelijksreis en nam plaats aan de schrijftafel.

In december 2018, bracht ze haar verhaal voor het eerst in een TEDx Talk.

“Na 20 jaar geen woord daarover te hebben geuit, heb ik op dat podium voor een publiek van 1000 mensen voor het eerst het woord zelfmoord in de mond genomen en gezegd dat mijn vader zelfmoord heeft gepleegd.”

Drie jaar deed ze over HET EINDE IS NU.

“Ik wilde vier boeken tegelijk schrijven, wat uitmondde in een turf van 2000 bladzijden. Gelukkig hebben enkele vakmensen me tijdig verwittigd dat zo een lang verhaal moeilijk verteerbaar is. Daarom heb ik gekozen voor een vierluik.”

HET EINDE IS NU is deel één, deel twee verschijnt eind 2020.

APPROVED PHOTOS

De Story Factory Express Your İ staat toe dat bovenstaande foto’s van Aniana Taelman vrij gebruikt mogen worden voor pers en media, mits ze verwittigd wordt op info@expressyouri.com in welke media de foto’s gepubliceerd worden.