Het Einde Is Nu

Herrijzen Wil Ik!

By augustus 18, 2020 augustus 19th, 2020 No Comments

Het Einde Is Nu beschrijft niet enkel het einde van mijn allesoverheersende angst voor een tweede groot verlies in mijn leven – dat van mijn veel te jonge moeder aan de ziekte van Alzheimer – maar luidde voor mij het einde in van de jarenlange ontkenning van mijn trauma rond mijn vaders zelfmoord.

Omdat ik toen zelf het besluit nam: Ik wil zó graag weer leven!
De flaptekst op mijn boek beschrijft mijn innerlijke schreeuw naar een vitaal leven, vrij van pijn, angst en zorgen.
Kijk en luister mee:

Herrijzen wil ik!

Mij dorstig laven aan watervallen stromend heerlijk leven.

Ik wil de knusheid van de herfst voelen in mijn hart. Het wonder der natuur smaken bij het vallen van de bladeren en verlangen naar vernieuwing die altijd weer een grootsere belofte in zich draagt.

Ik wil me laten vertroetelen en wentelen in de zachte vacht van Kerst. Een Kerst die eindelijk eens een Kerst mag worden zoals een Kerst moet zijn, met weerkaatsingen van kerstballen in mijn blauwe irissen, fonkelend van gelukzaligheid.

Ik wil lente voelen in mijn hart. Holderdebolder door frisse groene weiden hossen. Madeliefjes kaalplukken op het Hij-houdt-van-me-Hij-houdt-niet-van-me rijmpje. Bulderen van het lachen om grappige of zelfs minder grappige voorvallen. Mijn tranen de vrije loop laten, ditmaal van ontroering, over de schoonheid van een kind, de pracht van het leven, en genieten, simpelweg genieten, van een lang verloren maar teruggevonden geluk.

En zomers! Ik wil heerlijke zorgeloze zomers, zoals uit mijn jeugd. Zodat ik weer het zonlicht kan verdragen. Ik wil de vurigheid van liefde proeven in het sap van donkerrode kersen. Mijn hart voelen opwarmen onder gouden zonnestralen. En zelf weer het zonnetje zijn. Liefde schenken, mijn gepijnigd hart volledig durven ontzegelen, naakt, geduldig laten rijpen en mij dan overgeven aan de ene, aan de uitverkorene die mij waard is, die mijn geleden leed zachtjes zalven kan en we samen, vrij van pijn, angst en zorgen, de hoogste, de puurste vorm van liefde genieten kunnen.

Ik wil zó graag weer leven!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.