Ik stapte net de wirwar van gangen door, zo snel mogelijk naar de kamer waar mijn moeder verblijft. Ze bevindt zich in de nevelen van haar verleden en mompelt stukken van zinnen en liedjes uit haar jeugd die in haar diepste geheugen ingeslepen zijn. Ze reageert nauwelijks op mijn woorden en aanraking.

Jouw boek lezen was hard voor mij. Ik kon het maar in kleine stukjes aan omwille van de confrontatie met zoveel herkenbare wreedheid waarmee het Alzheimer monster ook mijn lief moederke aan het vernietigen is.

Ik raad “het einde is nu” aan voor allen die met het gedrocht te maken hebben en ook aan hen die het nooit willen ontmoeten.

Bedankt Aniana om jouw beklijvend verhaal te delen. Ik kijk uit naar het vervolg.

Kathelijne Schoonjans

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.